Jupiter

Jupiter je največi planet, peti po redu po udaljenosti od Sunca .Atmosfera Jupitera sastoji se od metana, amonijaka i materija koje su u plinovitom stanju. Ima dvadesetak satelita. Njegov element je zrak. U jednom znaku boravi godinu dana, pa Zodijak prijeđe za 12 godina. Njegova veličina i brilijantnost čine da on u rimskoj mitologiji predstavlja isto što i Zeus u grčkoj mitologiji. On brine o bogovima manjeg značaja i onim ljudima, koji su prihvatili oporezivanje njegovog bogato izrađenog poštovanja. Takoder je poznat kao bijesan i arogantan u nekim prilikama i u imanju brojnih afera.

Kod kuće je u Strijelcu i Ribama. Jupiter stvara suce, profesore, visoke časti i kraljeve. Poslije Mjeseca to je naj Yin planet, simbol masnoće. Kod čovjeka djeluje na jetru i arterioznu cirkulaciju. Može prouzročiti bolesti kojima je uzrok nečist zrak. Skladan daje dostojanstvo, aristokratsko držanje, blagu narav, miran govor, ljude u koje se može imati povjerenja, ambiciju, osjećaj za pravdu, razumijevanje, psihičku ravnotežu, velikodušnost, simpatije, dobronamjernost, miroljubivost.

Neskladan uzrok je megalomanije, hazarda, hipokrizije, arogancije, bolesnog ponosa, sumnjičavosti, nepravednosti, gurmanstva, fanatizma, rasipnosti, alkoholizma, bijesa. Jupiterov dragi kamen je smaragd, kovina: kositar. U astrologiji Jupiter vlada Strijelcem i Ribama, te 9 i 12 kućom Zodijaka.

Psiholoske manifestacije: velikodušnost, liberalnost, konstruktivnost, korektnost, optimizam, smisao za društvo, ljubaznost, borba za osvajanjem prostora i imetka, moralna i religiozna nastojanja

Biološke manifestacije: ishrana, debljanje, jetra, bolesti krvi, jetre i pluča, dijabetes, trovanje.

Sociološke manifestacije: službenici, direktori, kreatori, sudije, trgovci, bankari i sl.