PEAT

 

Glavni Slijed točaka:

 1. Unutar obrve

 2. Pored oka

 3. Ispod oka

 4. Ispod nosa

 5. Ispod donje usne

 6. Ispod ključnjače

 7. Ispod pazuha

 8. Vanjska pokožica palca

 9. Vanjska potkožica kažiprsta

10. Pokožica srednjeg prsta

11. Pokožica malog prsta

12. "Karate" točka

13. Ja-točka

  

G-10: 

 1. Zatvorenih očiju (5-6 s.)

 2. 0tvorenih očiju

 3. Pogledaj ukoso nadolje u jedan kut

 4. Pogledaj ukoso nadolje u drugi kut

 5. Pogledaj u stranu i kruži očima nagore,

      okolo i dolje u jednom smjeru.

 6. Napravi krug očima u suprotnom smjeru.

 7. Mumljaj neku melodiju 5-6 sekundi.

 8. Broji glasno od 1 do 5.

 9. Broji glasno od 5 do 1.

10.Mumljaj neku melodiju 5-6 sekundi.

 

 

POSTUPCI ZA PRIMJENU PEATA

 

U primjeni PEATA postoje, za sada, 3 moguća postupka. Oni zavise od ciljeva koje želimo postići. To su: 

1. Terapeutski proces u užem smislu.

2. Kreativni proces.

3. Dubinski proces ili "kopanje". 0n je istovremeno terapeutski,

istraživački i Spiritualno razvojni.

 

1. Terapeutski proces u užem smislu

Ima za cilj ukloniti sasvim određen problem, bez traganja za njegovim dubljim uzrocima. Problem treba postaviti što konkretnije. Na primjer, fobija od zatvorenog prostora, strah od grupe ljudi, napetost pri javnim nastupima, bol u sinusima, bol u zglobovima, glavobolja, bol u donjem djelu kičme ili u vratu, teškoće u učenju ili čitanju teksta, loš odnos sa nekom osobom i bezbroj drugih, što zavisi od mašte Praktičara. 

a.     Formula za neutralizaciju AM (antagonističke motivacije) daje se glasno, 3 puta na Ja-točki (npr: “Iako Ja imam ‘problem’, ja potpuno i apsolutno prihvaćam i volim sebe, svoje tijelo, svoju ličnost, i svoj ‘problem’! “).

b.     Ide se po točkama od obrve do Ja-točke, dok problem ne nestane. Ukoliko ne nestane na JA-točki, ide se na G-10.

c.      Ako problem ne nestane niti na G-10, a padne na jačinu od 0-2, radi se "pogled od poda do stropa". 

Ako vidite da vam je potrebno napraviti još jedan Slijed da bi se oslobodili problema do kraja, počnite ponovo sa Formulom za AM, ali je izmijenite tako da izražava promijenjenu situaciju, tj. da radite sa ostatkom problema. Na primjer, "Iako ja osjećam ostatak tog svog straha, ja potpuno i apsolutno..." itd.

U slučaju kada radite na međuljudskim odnosima, neophodno je raditi te odnose i sa metapozicije, tj. iz točke gledišta druge osobe (ili drugih osoba, ako ima više relevantnih osoba u tom odnosu). 

2. Kreativni proces

Poslije uklanjanja nepoželjnog stanja slijedi stvaranje suprotnog poželjnog stanja. U njemu se daje pozitivna Alfa (afirmacija) i dodiruju se točke suprotnim smjerom, od Ja-točke, preko karate-točke i malog prsta sve do točke ispod obrve. Također se vrši instalacija poželjnog stanja lupkanjem točaka oko desnog (negativno formulirana afirmacija) i lijevog (pozitivno formulirana afirmacija) uha.

 

3. Dubinski proces ili "Kopanje"

U dubinskom procesu tragamo za najdubljim uzrocima i korijenima nekog problema, a to su negativna vjerovanja i uvjerenja.

Ponavljamo 3 puta Formulu za neutralizaciju AM, a potom idemo po točkama od "ispod obrve" nadalje. Uživimo se u problem od kojega smo pošli i tada duboko i polako jednom udahnemo i izdahnemo, uz zahtjev: "Pazi što ti se javlja u tijelu ili svijesti umjesto toga (polaznog problema). Pričekamo 5-10 sekundi da bismo vidjeli da li se nešto javilo, a potom prelazimo na slijedeću točku i na njoj ponavljamo čitav postupak. Ukoliko se javi neki značajan sadržaj (Procesor odlučuje da li je značajan ili ne), počinjemo nov proces od njega sa davanjem Formule za AM itd.itd.

Kod fizičkih problema, oboljenja itd. uvijek tragamo za osjećanjima koji su u njihovoj osnovi. Ako Klijent (ili mi sami) imamo kronične probleme sa sinusima, potražit ćemo koje su sve emocije sa tim povezane, na primjer: Osjećanje da se tog problema nikada nećemo riješiti, da nas to oboljenje ponižava, da smo onemogućeni zbog njega u svojim aktivnostima, bijes na samog sebe, bijes na liječnike koji nam ne mogu pomoći, osjećanje nemoći i druge, i tada radimo PEAT proces sa svakim od tih osjećanja.

Na kraju procesa uvijek pitamo da li postoji opozicija, koja se protivi rješenju problema. Ne treba raditi više od 2-3 problema u jednoj seansi!

Poslije procesiranja potrebno je popiti 2-3 litre čiste vode!

Uvijek na početku i kraju procesa radimo mišićni test ruke ili prsta da bismo potvrdili da je problem riješen. Primijenite PEAT na sve! Što možete izgubiti osim 5 minuta vremena? Primijenite ga na događaje iz prošlosti, na sadašnjost i na potencijalne buduće probleme. Praktično nema oblasti gdje ga ne možete primijeniti.

Samo je nebo granica!  

Odlomak skeniran i preveden iz knjige: "PEAT I NEUTRALIZACIJA PRAISKONSKIH POLARITETA" od Ž. M. Slavinskog

dome, slatki dome...ajmo nešto drugo...

Uklanjanje alergija