MIRA APARTMANI - TRIBUNJ
Deutsch | English English version
: HOME : APARTMANI : O TRIBUNJU : REZERVACIJE :
O TRIBUNJU

Tribunj je staro ribarsko selo, smješteno na sredini Jadranske obale, između Zadra i Šibenika. Kao i cjelokupno područje, poznat je po svojoj tradiciji i povijesnom nasljeđu. Prvi put se spominje u 15. st. pod imenom Tribahunj kada je cijelo selo izgrađeno na malom otočiću i ograđeno obrambenim zidinama. Otočić je još uvijek malim kamenim mostom povezan s obalom.

Tribunj je poznat po svojim mirnim plažama i uvalama, čistom moru, gostoprimstvu mještana te izvanrednoj hrani i restoranima; njegovi stanovnici se tradicionalno bave ribarstvom i poljoprivredom. 2003 izgrađena je moderna marina sa 260 vezova u moru i 150 vezova na kopnu. U kolovozu svake godine održava se tradicionalna utrka magaraca s ciljem podizanja svijesti i zaštite tih autohtonih životinja.

Najbliži gradić Tribunju su Vodice, također poznate po svojoj marini, prekrasnim plažama i bogatom noćnom životu, što naročito pogoduje mlađim gostima, te otok Murter, arhipelag Kornati i nacionalni park Krka.

Tribunj, ujedinjujući tradiciju i moderne zahtjeve gostiju, u potpunosti pruža svima nazaboravan odmor i sjećanje koje će trajati.Back To Home Page