EDUKACIJSKI DJEČJI CENTAR "ARIS"

Edukacijski dječji centar "ARIS" trenutno je "beskućnik". Ured nam je prijavljen na adresi predsjednice, a sve aktivnosti provodimo u učionicama osnovnih škola. Sa sobom nosimo osnovnu opremu i vlastite edukacijske materijale, koristimo vlastiti prijevoz i uglavnom vlastita sredstva za osnovne troškove.

Iako nam je dugoročni cilj izgraditi vlastiti Centar na zemljištu koje je u našem vlasništvu (vidi dolje), kratkoročni prioritet nam je pronaći prostor u kojem bismo mogli kontinuirano održavati naše edukacijske radionice, družiti se s djecom, osigurati im privremeni dnevni smještaj i učenje kroz igru, omogućiti im da provode svoje slobodno vrijeme u opuštenoj, prijateljskoj atmosferi sa svojim vršnjacima, organizirati predavanja, kreativne radionice, prigodne priredbe, gostovanja, rođendane i sl.

Molimo sve koji nam mogu dati informaciju o prostoru koji se iznajmljuje za  minimalna sredstva, s mogućnošću počeka, stan ili manju kućicu s okućnicom, da nam javi na ariland@mailpuppy.com ili mob: 098/386 874 (Goga). Spremni smo stanarinu odraditi kroz vještine koje posjedujemo: prevođenje s engleskog i na engleski, dizajn i ažuriranje web stranica, vođenje administracije na kompjutoru, Internet komunikacija i istraživanja, ili čuvanje djece, obavljanje dostavljačkih poslova i sl.

 

BUDUĆA LOKACIJA CENTRA

Nadamo se da ste pročitali program Centra gdje ste imali priliku saznati naše namjere i aktivnosti kojima ćemo se baviti. Centar namjeravamo izgraditi na zemljištu koje jedna od članica Upravnog odbora daje na korištenje bez nadoknade: 8.600 kvadratnih metara poljoprivrednog zemljišta u Ribnici, prekrasnom prirodnom okolišu oko 5 km udaljenom od Velike Gorice. Prednosti te lokacije su što nema neposrednih susjeda, nije u naseljenom mjestu i nalazi se pored glavne ceste što omogućuje nesmetan prilaz. Trenutno je nedostatak taj što zemlja spada u poljoprivrednu zonu. Međutim, naš zahtjev Gradu Velika Gorica za izuzimanjem ove zemlje iz poljoprivredne zone i uključenjem iste u prostorni plan prihvaćen je. Slijedeći korak je iskolčenje zemljišta, početak projekata sadnje eko-parka, pronalaženje financijskih sredstava za izgradnju centra, komunalije...Čeka nas još puno posla, ali sve nas veseli i iskreno vjerujemo u ono što radimo.

Donja slika prikazuje lokaciju zemljišta na kojem namjeravamo izgraditi Centar "ARIS".

foto prostora budućeg ARILANDA

Molimo sve koji su voljni pomoći na bilo koji način da nam se jave, kao i sve one koji imaju bilo kakvu informaciju koja bi nam mogla biti od koristi.

 

 Edukacijski dječji centar "ARIS"

Upis u Registar udruga RH: 8.5.2003. pod brojem 21002954

Matični broj: 1735357

Banka: Raiffeisenbank d.d., Froudeova 11, 10000 Zagreb

# kunskog računa: 2484008-1101818980

# deviznog računa: 012-7030-579534