Zašto smo osnovali Centar?

Cilj i svrha osnivanja Edukacijskog dječjeg centra „ARIS“ je izrada i provođenje edukacijskih programa kojima se aktivno djeluje na razvoj humanog odnosa djece i mladih prema životinjama i okolišu.  Program Centra je zamišljen prema odrednicama humanog odgoja (humane education) čiji je cilj poticanje  djelotvorne etike kod djece i mladih koja obuhvaća uravnoteženu osjećajnost za sva živa bića: životinje i ljude istovremeno.

Edukacijski program EDC „ARIS“ obuhvaća aktivnosti koje potiču djecu na empatiju, suosjećanje, nježnost, brigu za druge i okoliš te u njima razvijaju sposobnost donošenja odluka zasnovanih na dobrobiti drugih i samih sebe. Aktivnosti uključuju točno informiranje o životinjama, interaktivne radionice, multimedijalne prezentacije i kreativne natječaje posredstvom kojih djeca usvajaju bolje razumijevanje, poštovanje i toleranciju različitosti, čime se umanjuje rizik nasilničkog ponašanja prema životinjama i drugoj djeci.

Svrha naših edukacijskih programa je:

 -        podizanje svijesti o potrebi humanog i etičkog odnosa prema životinjama;

-         nenasilno ponašanje djece prema svim živim bićima;

-         razvoj kritičkog mišljenja;

-         podizanje samopouzdanja i odgovornosti za vlastito djelovanje;

Ciljevi programa izvedeni su iz brojnih istraživanja koja su pokazala da postoji veza između zlostavljanja životinja i nasilja nad ljudima.

----------------------------------------------------

Gdje smo bili, što smo radili

 

-----------------------------------------------------

Matični broj i banka

Edukacijski dječji centar "ARIS"

Upis u Registar udruga RH: 8.5.2003. pod brojem 21002954

Matični broj: 1735357

Banka: Raiffeisenbank d.d., Froudeova 11, 10000 Zagreb

# kunskog računa: 2484008-1101818980

# deviznog računa: 012-7030-579534

 

Zahvala

 

Zahvaljujemo svima koji su nam do sada pisali i pružili podršku u našim nastojanjima. Također zahvaljujemo svima koji su na naš račun uplatili donaciju kao potporu našim aktivnostima. Zahvaljujemo i našim novim članovima.

 

ARILAND I ARIS

 

Za one koje zbunjuje što se ove stranice zovu ARILAND, a Centar se registrirao kao ARIS, kratko objašnjenje. Centar smo željeli nazvati prema crnom koker španijelu, ARIJU, koji nas je nadahnuo za ovaj poduhvat svojom nesebičnom ljubavi i životnom radošću (vidi link ARI). Budući da mjesta radosti i igre za djecu u svijetu nose dodatak LAND (zemlja) napravili smo složenicu koja bi bila prepoznatljiva kao što su Gardaland, Disneyland i drugi. Međutim, u našoj državi se principi uvijek dokazuju na onima bez moći, pa je tako odlučeno da je ARILAND strana riječ kojom se Centar u Hrvatskoj ne može nazvati. Kako Centar nismo željeli nazvati "hrvatskim" riječima poput 'twist-off ili pull-off čepa za pivu", "stand-by aranžmana", "play-off" igre i bezbrojnih drugih, odlučili smo olakšati sebi proceduru registracije, nazvali Centar ARIS, dobili zeleno svjetlo za riječ bez značenja, i odlučili da barem na web stranicama zadržimo ime koje smo željeli od početka. Jednoga dana isto će ime stajati i na ulazu u sam Centar. Recimo da se radi o malo građanskog prkosa zbog besmislenih birokratskih principa. Dovoljno je da se okrenete oko sebe prolazeći gradskim ulicama, pogledate dvije-tri reklame ili pročitate novine da shvatite o čemu govorimo. S druge strane niti naziv ARIS nam nije mrzak pogotovo što smo odlučili da mu damo značenje. ARIS će stajati kao skraćenica za aktivni, radoznali i savjesni. Zašto, otkrit ćete pogledate li Program Centra.  

 

 

 

 

E-mail

 

Kontaktirati nas uvijek možete preko e-maila: ariland@mailpuppy.com

 

 

 

 

 

 

O nama - Lokacija - Linkovi - Vijesti -

Sponzori - ARI  - E-mail - HOME