ASTROLOGIJA - POLJE MOGUĆNOSTI

: : Print : :


NUMEROLOGIJA - PSIHIČKI I SUDBINSKI BROJ

U Indiji se od davnina upotrebljava japa - pjevanje ili pjevanje mantri - kao sredstvo usklađivanja s planetima i s njihovim vladajućim božanstvima. Svaki planet je povezan s određenim brojem i svatko od nas ima dva broja koja su posebno važna: duševni, psihički broj i sudbinski broj. Psihički broj otkriva način na koji gledate na same sebe. Sudbinski broj pokazuje kako svijet gleda na vas i povezan je s vašim samskarama - vibracijskim obrascima koji su stečeni prošlim djelovanjima ili karmom. Premda su tokom života oba broja važna, između trideset pete i četrdesete godine života smanjuje se utjecaj psihičkog broja, dok sudbinski postaje značajniji.
Psihički broj je jednoznamenkasti broj (1-9) koji se dobije zbrajanjem znamenaka dana mjeseca rođenja. Npr. psihički broj osobe rođene 15. 7. je 6 (1+5=6); psihički broj osobe rođene 29.3. je 2 (2+9=11, 1+1=2).
Sudbinski broj je, mjeseca i godine rođenja. Npr. sudbinski broj osobe rođene 13. 8. 1981. je 4.
1+3+8+1+9+8+1=31
3+1=4
Prirodu, odnosno ponašanje broja određuje njegov vladajući planet.

PLANET BROJ KVALITETE

Sunce 1 poput kralja, prijazan, discipliniran, autoritativan, snažan, originalan


Mjesec 2 poput kraljice, privlačan, promjenjiv, nježan


Jupiter 3 duhovan, savjetodavan, prijateljski, okrenut prema sebi, discipliniran


Rahu Sjeverni tajanstven Mjesečev čvor 4 buntovan, impulzivan, eksplozivan


Merkur 5 poput princa, zabavan, lukav, inteligentan, senzibilan


Venera 6 romantičan, spor, senzualan, slatkorječiv diplomata, manipulativan


Ketu Južni Mjesečev čvor 7 mističan, poput sna, intuitivan, inventivan


Saturn 8 mudar, pakostan, poput roba, tegoban, onaj koji se muči, koji pati


Mars 9 ratoboran, snažan, koji otuđuje, grub, sumnjičav, surov, perfekcionist, diskriminativanPomozite planetu koji je povezan s psihičkim brojem da na pravi način izrazi svoje kvalitete. Isto tako, ako ne osjećate puni utjecaj planeta povezanog sa sudbinskim brojem nakon što ste navršili trideset petu godinu života, trebali biste raditi japu i za taj planet. Pored toga možete raditi japu za bilo koji drugi planet, kako biste harmonizirali njegov utjecaj.

ASTROLOGIJA - MUDROST ZAPISANA U ZVIJEZDAMA

U čitavoj kreaciji vlada red, sve u njoj se dešava s razlogom, svako njeno biće ima svoje mjesto i svrhu. Isto tako ona je podložna konstantnom procesu promjene, svaki njen djelić se stalno mijenja i razvija potaknuto sveprisutnim evolutivnim principom, silom koja sve pokreće…Htjeli mi to priznati, prihvatiti ili ne, sve se odvija po već unaprijed smišljenom planu, sve se zna… Tako se svaki čovjek rađa s već određenom budućnosti; zapis njegovog životnog puta može se očitati na puno mjesta - na dlanu (hiromantija), u crtama lica, u rasporedu madeža (arapska tradicija), pa isto tako i u rasporedu planeta i zvijezda u trenutku rođenja.
Astrologija je znanost o tumačenju zapisa u zvijezdama, zapisa o sudbini pojedinaca, naroda, nacija, Zemlje… cjelokupne kreacije. Ova drevna znanost o suptilnom odnosu između čovjeka i prirode tumači neumoljiv i sveprožimajući utjecaj planeta i zvijezda na sva bića, pa tako i ljude. Svojim dubokim razumijevanjem prirodnih zakona ona nas od samog rođenja vodi do ostvarenja apsolutnog u nama, do života u punini, bez patnje.
Osnovni elementi složenog sustava astrologije su znakovi (Ovan, Bik, Blizanci.. .), planeti i svjetla (Sunce i Mjesec kao svjetla, planeti - Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton), kuće i aspekti (kut pod kojim planete koje se nalaze u određenim znakovima i kućama djeluju jedni na druge; sekstil, kvadat, inkonjukcija…) i drugi elementi kao Mjesečev čvor, točka sreće… Svaki od tih elemenata ima svoje pozitivne i negativne kvalitete, a koje će se manifestirati ovisi o volji i izboru osobe. Svaka karta se može živjeti na različite načine, mogu se, a i ne moraju, iskoristiti svi njeni potencijali i mogućnosti - sve je na nama. Astrologija nam pomaže da se bolje upoznamo, da dobijemo uvid u plan koji smo sami sebi složili za ovaj životni vijek, te da ga naposljetku i ispunimo.
Ponekad je teško vidjeti smisao u životnim zbivanjima i toku događaja, često se dešava da krivimo druge za naše probleme. Ako znamo što se točno dešava i zašto, lakše se u svemu tome snalazimo i brže učimo, s manje patnje… Naime , evolutivna sila u univerzumu naprosto sve ''tjera'' da napreduje, da uči, da se razvija (što znači konstantnu promjenu). One, koji se tome opiru i odbijaju napredovati, život jednostavno prisili da se trgnu kroz određene životne situacije. Vi sami možete izabrati na koji ćete se način razvijati -svjesno, s više truda i manje boli (i svakako brže!) ili obrnuto. Tu vas astrologija može mudro savjetovati.

NATALNA KARTA odražava položaj planeta pri trenutku rođenja. Ona je slika vaše osobnosti i životnog puta. Svaka natalna karta savršeno reflektira prošlu karmu (dobra i loša djela iz prošlih života) i savršeno jasno ukazuje na što se osoba treba usmjeriti kako bi uspješno riješila probleme, nesputano ispoljila svoje talente i živjela život bez patnje, u slobodi i ljubavi. To je osnova svih daljnjih analiza (npr. usporedni horoskop i kompozit, progresivni horoskop…).

USPOREDNI HOROSKOP I KOMPOZIT bavi se analizom međuljudskih odnosa (ljubavnih, prijateljskih, poslovnih, roditeljskih…). On daje odgovor na pitanje kako odnos unaprijediti i na koji način pristupati problemima. Dok usporedni horoskop sadrži dvije natalne karte, kompozit je poseban, nastao iz dva natalna. Ljudi se uvijek sreću s razlogom, ali ga često ne mogu prepoznati i tako propuste priliku da nauče ono što je trebalo…Dapače, često se odnos nepotrebno zakomplicira, upravo zbog nedostatka ispravnog uvida u potrebe i emocije osoba te i sam razlog (ponovnog) susreta. Kroz ovu analizu može se puno toga saznati o uzrocima problema i nesuglasica i lako uvidjeti što činiti kako bi se oni riješili, tj. izbjegli.
Analiza ljubavnog odnosa između ostalog pokazuje na koji način partneri utječu jedan na drugoga i u kojim područjima njihovog zajedničkog života ima najviše napetosti. Isto tako ukazuje na aspekt veze koji treba razviti da bi ona bila skladna i potpuna, ispunjavajuća za obje strane. Partneri se često ne razumiju i nerijetko dolazi do nesporazuma. Ovom analizom jasno se može vidjeti zašto je to tako i što učiniti da se problem riješi.
Roditeljski odnos je vrlo osjetljiv i treba mu pristupati posebno pažljivo. Utjecaj roditelja je presudan za razvoj i cijeli život djece pa je način na koji se prema njima postavlja vrlo bitan. Roditeljska odgovornost je ogromna. Njihov zadatak nije da svoju djecu smatraju nastavkom samih sebe i na taj način ižive svoje neostvarene ambicije i želje. Upravo suprotno, oni su tu da pomognu svojoj djeci da ispune vlastite želje te da se razviju u zrele, samostalne i samoostvarene osobe. Svako dijete se rađa s već određenom budućnosti, roditelj samo treba pomoći da se dijete ispravno usmjeri, u skladu s onim što je optimalno za njegov razvoj i sreću. Analizom ovog odnosa saznat ćete kako da se postavite prema svojoj djeci na ispravan način, u skladu s prirodnim zakonima. Saznat ćete više o njihovim potrebama, načinu funkcioniranja i potencijalima i, možda najvažnije, zašto je baš vas izabrao za roditelja, kako bi mu to onda sigurno i pružili.

Prakticiranje meditacije ima vrlo važno mjesto u evoluciji svakog pojedinca. Meditacija uklanja sve negativnosti iz našeg života, a astrološki gledano ona ublažava i postepeno uklanja negativne utjecaje te pojačava sve pozitivne, pomažući nam tako na našem putu, sve dok se naposljetku ne uzdignemo iznad djelovanja planeta i živimo život apsolutne slobode i neuvjetovanosti.

Astrologija nam pomaže da preuzmemo odgovornost i suočimo se sa samim sobom… I da živimo život onako kako bi uistinu trebalo - bez patnje, u slobodi i ljubavi.


TAROT

Tarot daje brz uvid u probleme, odnose, situacije i samim tim mogućnost lakšeg razrješavanja i pravilnog postavljanja u danim situacijama.
Otvaranje tarota pruža odgovor na pitanja o ljubavi i međuljudskim odnosima, zdravlju, poslu, prošlosti i prošlim reinkarnacijama, sadašnjosti, budućnosti…

ASTROLOŠKA ANALIZA

U Centru Vashi yoge možete dobiti analizu vašeg natalnog horoskopa, kompozita, zajednički horoskop sa drugom osobom - partner, roditelj, prijatelj, poslovni partner itd., eliminiranje loših karmičkih utjecaja.

PLANETARNE JAGIJE

Planetarne jagije možete raditi sami. One služe za uravnoteženje djelovanja planeta. Njihovim svakodnevnim izvođenjem smanjuje se i s vremenom potpuno neutralizira utjecaj loše aspektiranih i ''nezgodno'' smještenih planeta tako da se iz svakog planeta i znaka dobiju pozitivne i uklone negativne osobine i utjecaji. To će jako povoljno djelovati na vašu aktivnost koja možda nije bila uspješna zbog tih planetarnih utjecaja i imali ste problema s partnerom ili poslom. Tako ćete s planetarnim jagijama omogućiti ostvarenje svojih uspješnih aktivnosti.

JAGIJA U AGNI HOTRI

Možete naručiti ritualno izvođenje jagije koje izvodi Učitelj yoge Urgaya. To su specijalne jagije koje se izvode uz agnihotru. S njima možemo ukloniti velike prepreke i probleme u našoj svijesti. S takvim jagijama uklanjamo različite karmičke teške bolesti, ovisnosti o drogama i alkoholu, poteškoće u ljubavnim odnosima.

Za sve detaljne informacije nazovite Centar Vashi yoge na tel: 01/2981-421, 091/2545-339, 091/5409 359 ili 098/367 731 od 10 - 12 i 15 - 17 sati.


Za informacije zvati Centar Vashi yoge na telefon/fax: 01/29-81-421
ili mob: 091/2545 339, 091/5409-359 ili 098/367 731 od 10 - 12 i 15 - 17 sati.

e-mail: vashi_yoga@hi.htnet.hr

Centar Vashi Yoge vodi Učitelj Kundalini Kriya Yoge Urgaya.